به گزارش پایگاه طلاع رسانی شبکه خبر، اهمیت تغذیه مطلوب شیرخواران برای رشد و تکامل آنها به خوبی، مشخص و به عنوان یک موضوع مهم بهداشت عمومی در دهههای گذشته پذیرفته شده است. شیر مادر از لحظه نخست زندگی تا پایان شش ماهگی میتواند تمام نیازهای غذایی شیرخوار را که برای رشد طبیعیاش لازم است، تامین کند.
شیردهی به نوزاد موجب تنظیم خانواده، جلوگیری از سرطانهای زنان در مادر، بالا رفتن بهرههوشی و تقویت دندانهای نوزاد در آینده میشود.
ترکیب شیر مادر از هنگام تولد تا پایان دوره شیرخواری به تناسب نیاز کودک، اندک اندک تغییر میکند و همین مساله سبب میشود همواره کودک از مطمئنترین و مناسبترین تغذیه بهرهمند باشد.
کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه میکنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری برخوردارند در مقایسه با سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه میکنند .
شیر مادر از قابلیت انعطاف بالایی برخوردار است و در هوای عادی شش تا هشت ساعت در ظرف در بسته و تمیز قابل نگهداری است، بنابراین مادران شاغل پس از مرخصی شش ماهه خود میتوانند هر سه ساعت یکبار شیر خود را دوشیده و پس از بازگشت به منزل از طریق فنجان و قاشق چایخوری شیر دوشیده شده را به نوزاد بدهند و در زمان عصر و شب، زمان شیردهی را افزایش دهند تا کمبودها رفع شود.
تغذیه با شیر مادر نه تنها سلامت جسم کودک را تضمین میکند بلکه اگر به نکات مهم در خصوص ارتباط مادر و نوزاد توجه شود، نوزاد از نظر روحی مشکلی نخواهد داشت و در آینده با مشکلات کمتری مواجه میشود.